Marcus Printup: Desire

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den amerikanske jazztrompetist, Marcus Printup, og hans frue, den klassiske harpenist Riza Printup, har tidligere indspillet og udgivet to album på det danske label, SteepleChase. Det første album blev ganske vist indspillet og udgivet, før de to var blevet gift, og mens den kommende frue besatte rollen som gæst. Men alligevel… to album på SteepleChase. Og med Desire… et tredje!
Man vil kunne forstå, at instrumenteringen er usædvanlig: en jazztrompetist og en klassisk harpenist! Hvor ofte hører man en sådan konstellation? Kun Palle Mikkelborg og Helen Davies er mig bekendt etableret i selvsamme konstellation, men de spiller i en anden stilart end to gange Printup, som spiller med et mere sydlandsk temperament.
På det andet album lod to gange Printup sig ”udbygge” med en bassist. Og her, på det tredje, yderligere med en trommeslager. Uden at slippe taget i deres eget samlende udtryk. Men de to og deres ”udbyggede” konstellation formår at fremelske musik, som er uhyre medrivende og – som sagt – af sydlandsk temperament. Tag et nummer som El Gato Traviso, og tyrefægterarenaen indfinder sig i synsfeltet.
Desire er i det hele taget et meget jazzet, temperamentsfuldt album – sine steder med harpen som en forførisk ciselering.
***
SteepleChase Productions
71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share