Carsten Dahl, Arild Andersen & Jon Christensen: Under The Rainbow

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den dansk / norske jazztrio tiltrækker sig – selv på papiret – opmærksomhed. Jeg mener… de tre musikere er jo nogle af Nordens / Europas største på henholdsvis klaver, kontrabas og trommer. Så når deres navne figurerer på samme album, der være noget på spil. For sådan er de! De er nogle, der udfordrer sig selv, hinanden og publikum.
Når man lytter til deres nye album, skuffes man da heller ikke. Der er noget på spil. De tre improviserer sig – på størstedelen af numrene på Under The Rainbow – ind i en state-of-the-art jazz, som understreger, hvor fremragende improvisationsmusikere de både hver for sig og sammen er.
Albummets titel refererer ikke til Louis Armstrongs kendte standard, Somewhere Under The Rainbow, men til at albummet er indspillet i Rainbow Studiet i Oslo under den navnkundige lydtekniker Jan Erik Kongshaugs ledelse, og dét i sig selv borger for kvalitet!
Når man – på baggrund af alle de nævnte parametre – lytter sig ind på albummet – ind på improvisationer som Under the Rainbow #3 og #5– og de to Carsten Dahl kompositioner Koloni På Yderkanten og Two Geese in the Sky– tvinges man i den grad til at bøje sig i respekt. Samspillet og den enkeltes præstationsniveau er simpelthen imponerende, respektindgydende.
*****
Storyville Records
46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.