Rodrigo Costa Félix: Fados de Amor

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den traditionelle, portugisiske fado, er – når den er bedst – hjertegribende smuk – et gribende, melankolsk vidnesbyrd om længsel, sorg og smerte – foruden kærlighed. Når genren som her håndteres af en af dens pt. største betvingere, Rodrigo Costa Félix, kan det næsten kun bliver mesterligt. Fados de Amor har da også modtaget hæder i form af titlen ”Best Fado Album” af Amália Rodrigues Foundation, og dét er en hæder, kunstneren værdsætter. Men hæderen er udefra set fortjent, for albummet er en absolut milepæl i fadoens indspilningshistorie. Sangerens ærinde virker ægte, og sangene fremstår reelt som længselsfulde erindringer om stor kærlighed. Så vidt vides, er Fados de Amor oven i købet det første album i historien, hvorpå den portugisiske guitar på alle numre spilles af en kvinde, Marta Pereira da Costa. Og hun gør det altså til perfektion. Albummet byder i øvrigt på duetter med sangerinderne Kátia Guerreiro og Aline Frazão. Sidstnævnte er fra Angola og tilfører en hørbar horisont, som er med til at gøre albummet til den milepæl, det er. Selv siger Rodrigo Costa Félix om albummet, at alle de traditionelle sange omhyggeligt er blevet udvalgt og tilsammen udgør en form for selvportræt. Og er dét tilfældet, er det en smuk mand i sine følelsers ubetvingelige vold, der portrætteres.

*****  /  ARC Music  /  45 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share