Dabrowski Sorey Duo: Steps

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Den i Danmark uddannede og bosiddende, polske jazztrompetist og -komponist, Tomasz Dabrowski, har på rekordtid fået et gennembrud – ikke i Danmark, men i Polen. Og dét takket være en tilknytning til oprindelseslandet, en sans for jazzmusikken og – helt enkelt – en halsbrækkende produktivitet.
Da han i 2011 deltog i en workshop i Sopot mødte han den amerikanske jazztrommeslager Tyshawn Sorey. Og hans tilgang til klang, komposition og performance, hans virtuositet og hans lette adgang til det at omstille sig til ny musik var det, der skulle til for at få Dabrowski til at forfølge en drøm: drømmen om at spille duo med en trommeslager.
Sorey spiller til dagligt med navne som Roscoe Mitchell, Vijay Iyer og Steve Coleman. Den unge trommeslager er med andre ord etableret. Men det afskrækkede ikke den fire år yngre Dabrowski. De to fandt sammen og her er resultatet: et duoalbum med trompet og trommer.
Materialet, der er skrevet af Dabrowski, trækker tråde til både mainstream- og freejazz, avantgardistisk partiturmusik og moderne rock. Det er dét – foruden instrumenteringen og de to instrumentalisters eminente samspil – der gør Steps til en ekstraordinær lytteoplevelse.
***
For Tune Productions
41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.