Henrik Jensen’s Followed By Thirteen: Qualia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Jazzbassisten, Henrik Jensen, er et forholdsvis ubeskrevet blad herhjemme. Og dét, selv om han er dansker.
At han er et forholdsvis ubeskrevet blad skyldes flere ting. Blandt andet at hans karriere som musiker har sit udspring i England, hvor han også er uddannet. Han har i løbet af de sidste femten år spillet med en stribe af Englands bedste jazzmusikere og i de sidste syv år bl.a. været fast bassist bag den populære vokaltrio, The Puppini Sisters.
Med Henrik Jensen’s Followed By Thirtheen har han imidlertid et eget space, som det hedder på dansk. Et space, der udmønter sig i egne, instrumentale kompositioner og i musik, der kan genrebetegnes, som stilfærdigt eftertænksom, swingende, moderne jazz.
Med sig på albummet, Qualia, har Henrik Jensen ikke tretten musikere, men tre trods alt meget dygtige musikere: den amerikanske trompetist Andre Canniere, den danske pianist Esben Tjalve og den britiske trommeslager Pete Ibbetson. Og dét er altså en konstellation, der interagerer med største selvfølgelighed, hvorfor musikken også kommer til at fremstå som meget organisk. Og flot, med bassisten i en central rolle.
***
Jellymould Jazz
64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.