Julia Hülsmann Quartet: In Full View

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Julie Hülsmann er en bemærkelsesværdig, tysk jazzpianist, der elsker enkle og meget klare melodier. Det kan man få bekræftet ved at lytte til hendes to tidligere album på ECM, The End Of A Summer (2008) og Imprint(2011). Og det kan man få bekræftet ved at lytte til hendes nye album på ECM, In Full View (2013).
Efter de to første triojazzalbum har hun ”udvidet klaviaturet” og fået den engelske trompetist, Tom Arthurs, med i sit ensemble. Og dét har på hendes tredje album tilført musikken en større spændvidde og kompleksitet. Alene det, at der pludselig er to melodimagere i ensemblet forrykker de etablerede positioner i den ”gamle” trio. Alle fire musikere har måttet genopfinde sig selv, og netop det synes at have gødet grunden for noget livgivende nyt.
In Full View er lyrisk instrumentaljazz, reelt skabt af kvartetten som helhed – på baggrund af egne kompositioner og improvisationer. Og på baggrund af kompositioner af bl.a. den canadiske singer-songwriter, Feist, og den spanske komponist, Manuel de Falla.
****
ECM Records
71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share