Carsten Dahl: Papillon

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Carsten Dahl er ikke bare en eminent pianist, der giver masser af koncerter i masser af forskelligartede set-ups. Han er også en helt uhyggeligt produktiv komponist. En af dem, der overkommer så meget, at vi andre ikke kan fatte, at det kan være muligt – at ”sige” så meget på så højt niveau. Men det kan han!
Hans nyeste soloalbum, Papillon, der er indspillet for og sælges i Tiger butikkerne, er ingen undtagelse. Papillon er et coin-offer. En vildt billig CD, der ikke desto mindre rummer noget aldeles eminent impulsiv improvisatorisk musik, der kan genrebetegnes som en blanding af improjazz og spirituel musik.
Papillon er Carsten Dahls lettest tilgængelige album, nogensinde. Musikken flagrer let som en sommerfugl, er melodisk, drømmende, dragende. Men ikke endimensionel. Det er dét, der er Carsten Dahls force – at han kan gøre det komplekse og flerdimensionelle enkelt og let tilgængeligt. Lukker man øjnene under aflytningen kan man ane sommerfuglenes lette svæven, deres hvileløse flagren og deres lejlighedsvise landinger i blomsterbede.
Det er meget, meget smukt. Så gid at Tiger sælger tusinder af CDer. Og gid at lytterne opdager, hvor gribende jazz også kan være.
*****
Tiger Music
39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share