Jan Lisiecki: Chopin Études

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Jan Lisiecki er canadier, men som navnet antyder: af polsk oprindelse. Derfor er han heller ikke overraskende optaget af Chopin og hans musik. For, som han selv siger: ”De fleste canadiere holder fast i arven fra deres hjemland. Også jeg.” For Lisiecki er Chopin Polen. Hans musik en længsel efter Polen. Derfor er Lisiecki og Chopin et perfect match.
Chopin sagde selv, at hver en tone i hans kompositioner skulle rumme en sang. Og det gør de, tonerne, når Lisiecki spiller. Den unge canadier demonstrerer således ikke bare, at han er fortrolighed med Chopins 12 etuder opus 10 og 12 etuder opus 25, men også at han kan gøre hver en tone til en sang i sig selv. Lisiecki er en virtuos og eminent fortolker, der kan finde ind til en narrativ kerne og et helt særligt temperament i hver enkelt tone og etude. Det er dét, der gør hans fortolkning af Chopin så bemærkelsesværdig.
Chopin Études er et uhyre vellykket album, som med al ønskelig tydlighed demonstrerer, hvor stor en komponist Chopin var.
*****
Deutsche Grammophon
60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.