FastPoHolmen: Andas In

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

For albummet, Andas In, modtog FastPoHolmen i november 2013 en Danish Music Award indenfor kategorien: Årets World Album. Og dét fuldt fortjent. Andas In er nemlig et aldeles medrivende, overbevisende, uhøjtideligt og originalt world/reggae/folk album, der – hvis ikke det havde været for de dansk/svenske tekster – har styrken til at sende orkesteret ud i den store vide verden. Orkesteret, der har rødder i Sverige, har base i København. Orkesterets omdrejningspunkt, sangskriveren Adam Fastholm, er dansk, men vokset op i Sverige. Orkesteret emmer af samme grund af dansk/svensk forbrødring, men ikke af provinsiel nordisk melankoli. Tvært imod. Albummet emmer af leg. Med FastPoHolmens andet album, Andas In, hersker der således ikke længere tvivl: Orkesteret er uhyre selvbevidst og har ikke i sit udtryk noget særskilt nordisk, trods sproget. FastPoHolmen har noget internationalt over sig. Orkesteret har styr på teknikken og blik for musikkens legende potentiale. Og det er nok dette sidste, der har gjort, at orkesteret ikke forekommer smalt, men helt naturligt kommer ind på P3s Elektriske Barometer og lige så naturligt bliver indforskrevet til at give koncerter på bl.a. Roskilde og Øresundsfestival. Det otte ”mand” store orkester kan herfra rejse ud og indtage verden.

****  /  Freekids Records  /  59 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.