Andromeda: Andromeda

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den pladedebuterende jazztrio, Andromeda, vandt talentkonkurrencen Ung Jazz 2012 og har siden spillet en række koncerter – af lyst, men samtidig med det for øje, at samspillet skulle bringes frem til et punkt, hvor det flød helt naturligt. Dét mål synes trioen at have nået – jf. debutpladen.
Som Simon Toldam skriver i liner notes, består trioens debutalbum af ”uimponeret kontemplativ musik, der svæver afsted i sit eget tydlige retningsbestemte kredsløb, direkte ind i din lyttende bane. Du bliver omringet af billeder af vægtløshed, og bedst medens du er på levitationens rand, bliver du grebet om anklerne af fremmelegemlige interferenseriske overraskelser”. (Forstå det, hvem der kan! Men meningen er god nok). Og vel at mærke: Samspillet er i top.
Pianisten Christian Pehrson Balvig, tubanisten Rasmus Kjærgård Lund og trommeslageren Morten Skøtt åbner universet med en næsten naturvidenskabelig udforskning af musikkens potentiale. Og dét indtryk styrkes kun af, at videnskabsjournalisten Anja Philip medvirker på et enkelt nummer. Andromeda er fascinerende, afdæmpet, instrumental grundforskning af – vægtløshed (måske).
***
ContempoRecords
45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.