Viktoria Tolstoy & Jacob Karlzon: A Moment Of Now

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er et – for denne duo – atypisk repertoire, der på det nye album tages under behandling. Den svenske jazzsangerinde og svenske jazzpianist har således hentet hovedparten af materialet til A Moment Of Now hos sangskrivere, der er kendt fra helt andre genrer end jazzen. Og alligevel bliver materialet – i Tolstoys og Karlzons bearbejdning – jazzet. Det gør Peter Gabriels Red Rain, Alanis Morrissettes Hand In My Pocket, Stevie Wonders Send One Your Love, Phil Collins’ Against All Odds og Gabriel Faurés Northern Star. Og dét klæder – eller rettere: udfolder – materialet.
At Tolstoy og Karlzon har spillet sammen igennem mange år og derfor kender hinanden særdeles godt, fornemmer man meget klart. De tos ”samspil” har en særegen lethed over sig, noget intuitivt samstemt, noget intimt nærværende, som giver hvert eneste nummer nogle nye dimensioner. At tilgangen til numrene er minimalistisk – og romantisk – understreger bare ”samspillets” styrke. Stærkest indtryk efterlader numre som den norske jazzsaxofonist Bendik Hofseths Deep River og den franske, klassiske komponist Gabriel Fuarés Northern Star.  
****
ACT Music

64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share