Dobrinka Tabakova: String Paths

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse i tidsskriftet CULTURES

Dobrinka Tabakova er en ung, lovende, klassisk komponist, født i Bulgarien i 1980. Tabakova er en komponist, der på én gang står med rødderne solidt plantet i romantikken og modernismen. På forunderlig vis lykkes det hende at kombinere de to ret forskellige tilgange til den klassiske musik, således at slutresultatet – kompositionerne – fremstår som yderst stringente og særegent sanselige. Man fornemmer inspiration fra komponister som Schubert, Górecki, Schnittke, Penderecki, Respighi, Williams, Kancheli og Bryars og bliver – med andre ord – præsenteret for et mangefacetteret, melodisk, sansemættet og stærkt følelsesladet musisk univers. String Paths er det første album fuldt ud dedikeret Tabakovas kompositioner, og de forløses blændende flot af en række primært baltiske solister foruden af Litauens Kammer Orkester dirigeret af ukrainske Maxim Rysanov. I en enkelt suite høres den unge hollandske stjerneviolinist Janine Jensen, men stærkest af alle suiter – kompositorisk såvel som i udførelsen – står den suverænt smukke Concerto for Cello & Strings, som er skrevet til den lettiske førstecellist ved The London Philharmonic Orchestra, Kristina Blaumane, og også forløses af hende som solist foran det litauiske orkester.
*****
ECM New Series
72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.