Lucian Ban & Mat Maneri: Transylvanian Concert

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse i tidsskriftet CULTURES

Transylvanian Concerter den rumænske komponist og pianist Lucian Bans CD-debut på ECM. Transylvanian Concert er en optagelse fra en koncert i Bans hjemby, Targo Mures – en koncert, til hvilken pianisten havde taget den amerikanske violinist Mat Maneri og et program af selvskrevne ballader og salmer med sig på scenen. Trods det kompositorisk stringente udgangspunkt, udviklede koncerten sig i retningen af det abstrakt improvisatoriske – til en koncert i grænselandet mellem jazz, roots og kammermusik. Men netop dén kombination – af det stringente og det samtidigt åbne – gjorde koncerten til noget særligt, og derfor er det en glæde, at den på stedet blev foreviget og nu er gjort tilgængelig på CD for os, der ikke var tilstede i Targo Mures den aften i 2011. Materialet og dets forløsning er levende, organisk, udfordrende, provokerende og samtidig fokuseret. Det er dét, der gør CDen så fascinerende. Dét og den lavmælte melankoli, der hviler over det meste af materialet. Ét nummer på CDen skiller sig ud, nemlig Maneris soloimprovisation over balladen Nobody Knows The Trouble I’ve Seen. Dén versionering er intet mindre end verdensklasse!
****
ECM Records
56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.