Niels Vincentz, Cameron Brown, Billy Hart & Tom Harrell: Is That So?

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er 14 år siden, den danske tenorsaxofonist, Niels Vincentz, første gang indspillede en plade i USA med bassisten Cameron Brown og trommeslageren Billy Hart. Early Reflectionsblev af uransagelige og (for denne anmelder) ukendte grunde først udgivet i 2011, men vel at mærke til stor applaus. Af samme grund (formodentlig) genoptog Niels Vincentz samarbejdet med de to amerikanere, tog på turné med trioen og indspillede og udgav i 2012 opfølgeren Gravity. Igen til applaus. Og allerede nu – med et intensiveret samarbejde og en gæsteoptræden af trompetisten Tom Harrell – er trioen aktuel med et tredje album, Is That So? Det album er – som de første to – især kendetegnet ved fraværet af et klaver og en søgende tilgang til jazzen. Netop dét giver et særegent klangbillede og en særegen tilgang til musikken. Man får, som lytter, det indtryk, at de 3+1 har kogt et grundmateriale ind og sikret, at det står klokkeklart i alle ”smagsnuancer”. Man får det indtryk, at både den enkelte musiker og konstellationen af musikere har været fokuseret og behændigt undgået alle optræk til overspil og underspil. Balancen er holdt fra ende til anden i en bemærkelsesværdig grad.
****
Stunt Records / Sundance
58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.