Paul Bley: Play Blue

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Denne solokoncertoptagelse fra Oslo Jazz Festival 2008 er noget helt for sig: en exceptionelt god indspilning af en exceptionelt god soloimprovisationskoncert af den canadiske jazzoriginal par excellence, Paul Bley. Canadieren har i årtier været kendt for sin intellektuelle og voluminøse musik, som nok kan være freejazz, men som ikke desto mindre altid rummer meget klare referencer til jazzens historik.

Bag produktionen af soloalbummet, ”Play Blue”, står ECM’s to store – stifteren og produceren, tyske Manfred Eicher, og lydmanden over alle lydmænd, norske Jan Erik Kongshaug – og i selve produktionen sidder canadieren ved flygelet – foran et opmærksomt lyttende og entusiastisk publikum. Foran og med dette publikum skaber han en dybt fascinerende freejazzmusik med afsæt i egne kompositioner, og alt slutter han af med en improvisation over Sonny Rollins’ ”PentUp House”.

Albummet er eminent og elegant, uforudsigeligt og dog forudsigeligt – kender man på forhånd Paul Bleys idiosynkrasier. Han forholder sig til traditionen og revolutionerer den meget markant.

*****  /  ECM Records  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share