Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow: Trios

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Selv om den amerikanske jazzpianist, Carla Bley, igennem mere end 40 år har været tilknyttet det tyske kvalitetslabel, ECMs sublabels, er Trios hendes første album i eget navn på moderlabelet. (Og i øvrigt det første album nogensinde, hvorpå hun helt har overgivet sig til en producer). Kun en gang tidligere, har hun i en produktion været i clinch med selskabets legendariske ophavsmand, produceren Manfred Eicher. Dét var under en indspilning i 1982 med Charlie Haden. Men shit, hvor kan de to – Bley og Eicher – noget sammen. Noget, som selvfølgelig ikkemindskes af, at Bleys trio består af rutinerede kræfter som Andy Sheppard på sax og Steve Swallow på bas. På Triosgenbesøger og genopfinder Carla Bley og de to erfarne rotter en håndfuld ”gamle” kompositioner, som spænder over fire årtier. Og én ting er så, at disse kompositioner er fremragende, en anden ting at de emmer af et øjeblikkeligt nærvær og en udtalt fortrolighed i samspillet. Man kan næsten høre, at Bley og Swallow har spillet sammen i 36 år; og at Bley og Sheppard har spillet sammen i 25 år; og at trioen har eksisteret i godt tyve. Så organisk, sanselig smuk er den. Enkel og samtidig kompleks og dyb. Åbningsnummet, Utviklingssang, er eksempelvis et melankoliens mesterværk!
*****
ECM Records / Sundance
56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.