Krister Jonsson Deluxe: Truckload

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er et kunstnerisk scoop og en gåde, at det er lykkedes det danske pladeselskab, Stunt Records, at signe den svenske guitarist, Krister Jonsson, og hans orkester, Deluxe. Den dygtige musiker, der både er rundet af jazz, blues og rock, er en – i nordisk sammenhæng – enestående karakter, der – når han som her samler en håndfuld ”brutale bæster” omkring sig og giver den gas – giver max valuta for pengene, kunstnerisk set. Truckload er således en gedigen energiudladning, der giver associationer til blandt andre Jimi Hendrix. Et nummer som Ligga kunne sagtens have indgået i Hendrix’ repertoire. Et nummer som Woohoo har en mere udtalt, melankolsk, nordisk klang. Men alle numre på albummet har tilsammen en særegen karakter, som netop kendetegner Krister Jonsson og de øvrige musikere i Deluxe: cellisten Svante Henryson, bassisten Dan Berglund og trommeslageren Peter Danemo. Der er noget råt, kantet og brutalt over hele deres album. Noget fedt og frejdigt, som vil appellere til både blues- og rockfans – og jazzfans i øvrigt – fordi det ”brutale” er skabt af nogle dygtige musikere, der i den grad har teknikken i orden.

****  /  Stunt Records / Sundance  /  59 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share