Den Danske Strygekvartet: Wood Works

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den Danske Strygerkvartet har i løbet af ganske få år formået at positionere sig meget stærkt overfor den klassiske musiks publikum – herhjemme såvel som i udlandet. I New York Times har kvartetten fået prædikatet, ”a hit ensemble,” og i The New Yorker ”a hot Danish foursome.” Pladedebuten med værker af Carl Nielsen åbnede mange døre – blandt andet til verdens store scener. Og netop her – i koncertsammenhængene – har kvartetten flere gange demonstreret en sideløbende kærlighed til folkemusik – typisk ved at spille folkemusik som ekstranummer. Derfor er det også interessant, at der nu foreligger en hel plade fra kvartettens side med folkemusik. Og lad det være sagt med det samme: Den er fremragende! Teknisk noget nær formfuldendt, kunstnerisk totalt autentisk. Wood Works er en plade med stor dybde og tyngde. En plade man vil kunne vende tilbage til i det uendelige – i kraft af dens enkelhed og samtidige kompleksitet. Pladen er til tider medrivende, til tider melankolsk, men fra ende til anden præget af intensitet og overskud. Det ene fremragende nummer afløser det andet. Og forbinder på smuk organisk vis den klassiske musik med folkemusikken.

*****  /   Dacapo Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share