Jakob Dinesen: Yasmin

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzmusiker, Jakob Dinesen, har efterhånden fået opbygget et bemærkelsesværdigt CV. Han har som sideman spillet med et hav af store stjerner – Kurt Rosenwinkel, Eddie Gomez og Ben Street bl.a. – men han har også gjort sig heldigt bemærket som både komponist og kapelmester for egne orkestre. I alle tilfælde bevæbnet med en virtuost spillet tenorsaxofon. Nu foreligger så hans nye CD, Yasmin (albummet og titelnummeret må betegnes som dedikationer til hans kone, der har selvsamme navn), og den rummer musik, der ikke bare kan betegnes som virtuost spillet, men også som intim og decideret smuk. Halvdelen af dens otte numre er hjemmegjorte, resten er lånte standards, bearbejdet til albummet og arrangeret for strygere af Magnus Hjorth og Nikolaj Torp Larsen. Blandt de bedste er standards som That’s All og Ps, I Love You. Standards som i deres forløsning vidner om, at Jakob Dinesen ikke bare er inspireret af saxofon-koryfæer som Ben Webster og Stan Getz, men også er helt sin egen: en saxofonist med et meget personligt udtryk, der nok emmer af referencer, men også af en særegen ro og værdighed.

****  /   Stunt Records / Sundance  /  47 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share