Ned Ferm: Spent All The Money

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Amerikansk fødte / dansk uddannede Ned Ferm er en vidtfavnende musiker. Han har igennem de seneste år været tæt knyttet til det danske jazzmiljø som sideman og til det amerikanske countrymiljø som orkesterleder. I Danmark har han endog indfundet sig på rockscener og optrådt med navne som Steffen Brandt, Kira Skov og Nikolaj Nørlund. Men trods al hans intense, musiske aktivitet, er Spent All the Money hans pladedebut som orkesterleder, i Danmark. Til gengæld: en pladedebut, der både emmer af genremæssig åbenhed, musikforståelse og tyngde. Genremæssigt befinder Spent All the Money sig i grænselandet mellem jazz, folk, americana, country og blues. Musikken er langsom, drævende, rolig, blå. Sine steder aner man referencer til musik som den, et orkester som The Notting Hillbillies skabte. Sine steder hører man referencer til musik, som den Kira på det senest har skabt. Sine steder fornemmer man en bro mellem den nordiske melankoli, som udgik fra en jazzpianist som Jan Johansson, og den mere folk- og roots-orienterede musik, som udgik fra Louis Armstrong og andre af datidens store, sorte musikere. Ned Ferm er selv en forrygende dygtig musiker, men han har også samlet en stærk dansk besætning – med bl.a. Kira Skov, Marie Fisker og Jacob Bellens på vokal.

*****  /   Stunt Records / Sundance  /  43 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share