Paolo Russo Quintet: Fellini Goes Jazz

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Nino Rota er en af Italiens største komponister af filmmusik, nogensinde. Han komponerede musik til flere af Federico Fellinis film – blandt andre Amarcord, La Dolce Vita og 8 e ½ – og til eksempelvis Francis Ford Coppolas The Godfather. Og det, for mange år siden. Med albummet, Fellini Goes Jazz, revitaliserer den italienske pianist, Paolo Russo, imidlertid hans materiale – i nye arrangementer – og med en kvintet, der i øvrigt består af Emanuel Cisi på tenorsaxofon, Nico Gori på klarinet, Francesco Cali på harmonika og Jesper Bodilsen på kontrabas. Dén revitalisering er vel at mærke sket med sans for filmmusikkens oprindelige finesser og spændvidder. Fellini Goes Jazz, der udgives på det italienske label Zina Zinetti Music, er indspillet i live i Jazzhus Montmartre i København, og det på en teknisk formfuldendt måde. Men musikken er ikke bare blevet godt produceret, den er også – med de nye arrangementer, instrumenteringen og samspillet – blevet aldeles medrivende. Den melodiske jazzmusik emmer således af sydlandsk temperament. Lyt til et nummer som La Passarella Di Addio, og jeg garanterer, at du ikke kan sidde stille!

****  /   Zina Zinetti Music  /  51 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.