Pierre-Laurent Aimard: Bach – The Well-Tempered Clavier I

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den franske pianist, Pierre-Laurent Aimard, betragtes i sit hjemland både som intellektuel og spirituel. Og det, skal jeg hilse og sige, er helt sikkert prædikater, også jeg kan tildele ham, når jeg hører hans indspilning af Johann Sebastian Bachs Das Wohltemperierte Clavier, Teil 1. Med sin begavede, virtuose, spirituelle, sanselige og solide tilgang til det monumentale værk, forædler Aimard nemlig musikken med en sjælden stor styrke. Ingen – udover András Schiff – har indenfor det sidste årti forædlet Bachs klavermusik så forrygende flot som Aimard. Derfor vil jeg også sige, at dette dobbeltalbum med første del af det Veltempererde Klaver, er et mesterværk i absolut særklasse. Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg med uformindsket glæde intenst vil afspille dobbeltalbummet om fem, ti, femten og tyve år fra nu. Den prisbelønnede og – af gode grunde – roste pianist har således overgået sig selv og mange andre med sit udsøgte spil – hans første omgang med Bachs ikoniske materiale.

******  /  Deutsche Grammophon/Universal Music  /  113 Min

Please follow and like us:

  • 0
  • Share