Jøkleba: Outland

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den avantgardistiske, norske jazztrio, Jøkleba – bestående af Per Jørgensen (trompet og fløjte), Jon Balke (klaver og electronics) og Audun Kleive (trommer og percussion) – har siden 1990 været et af Nordens førende indenfor sin genre. Trioens musik har i alle årene emmet af nujazz, men også i alle årene haft nogle særlige kendetegn i kraft af trioens udbredte anvendelse af electronics og i kraft af dens åbenlyse glæde ved det avantgardistiske, næsten provokatorisk, udfordrende udtryk. Gruppens musik er uforudsigelig, på én gang introvert og ekspressiv, under alle omstændigheder pågående, omklamrende, uafrystelig og lige så ur-naturlig som usædvanlig. Musikken på Outland er ingen undtagelse. Der er ”hylende ulve”, kolde, formørkede landskaber, brusende elve – noget næsten ”uhyggeligt” og ”ukultiveret” over det hele – når de tre arbejder med puls, farver og teksturer, der ikke lader sig indsnævre og fastholde, men presser sig på. Bevidst søger de tre det inspirerende og det ustabile. Og så lader de i øvrigt – uden at det står denne anmelder klart, hvorfor – titlerne på de enkelte tracks referere til forfattere som Sylvia Plath, Laura Restrepo, Sadegh Hedayat, Guy de Maupassant og Ken Kesey.

***  /  ECM Records  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share