James Farm: City Folk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazzkvartet med det finurlige navn, James Farm, er bemærkelsesværdig – alene i kraft af besætningen. Kvartetten består af saxofonisten Joshua Redman, pianisten Aaron Parks, bassisten Matt Penman og trommeslageren Eric Harland – fire lysende navne på den amerikanske jazzscene pt. Og deres album, City Folk? Det er kendetegnet ved, at de fire som kvartet har en approach til musikken, som nok tager afsæt i en traditionel, akustisk, jazzmusisk instrumentation, men som også med Redmans saxofon i spidsen antager karakter af noget næsten sangbaseret. Hans saxofon er ”sangstemmen”, som virtuost lægger sig oven på musikken, der i forvejen er som født i smertelig skønhed. Redmans solopartier er eminente, dybt fascinerende. Men det samme kan man med sindsro sige om Parks’. Som pianist er han et ufattelig stort talent, hvis man ellers stadig kan bruge det ord om manden, der har så righoldige erfaringer i bagagen. Musikken er imponerende, nutidig bop med elementer af pop, folk og ballader.

****  /  Nonesuch Music  /  64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share