Michael Mantler: The Jazz Composer’s Orchestra Update

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lad det være sagt med det samme: Dette album er for viderekomne. Og Michael Mantler, den verdensberømte, østrigske jazztrompetist og -komponist, stræber ikke efter andet. I 1968 indspillede han The Jazz Composer’s Orchestra – et markant nyskabende album med et organisk miks af komposition- og improvisationsmusik med Mantler selv i kapelmesterens rolle foran et stort jazzorkester og solisterne: pianisten Cecil Taylor, guitaristen Larry Coryell, kornettisten Don Cherry, trombonisten Roswell Rudd og saxofonisterne Pharoah Sanders og Gato Barbieri. Dét album blev banebrydende. Derfor forekom det også Mantler naturligt, da han under sit nylige arbejde med digitalisering af bagkataloget, blev ramt af en trang til at genskabe og genindspille materialet. Ud af trangen opstod The Jazz Composer’s Orchestra Update. Herpå medvirker – foruden kapelmesteren selv – Nouvelle Cuisine Big Band dirigeret af Christoph Cech, pianisten David Helbock, guitaristen Bjarne Roupé, de to saxofonister Harry Sokal og Wolfgang Puschnig foruden strygekvartetten Radio String Quartet Vienna. Og den konstellation har med det revitaliserede materiale virkelig skabt et energisk komplekst, ekspressivt, nutidigt, næsten majestætisk lydbillede.

****  /  ECM Records  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share