Daniel Hope: Escape to Paradise – The Hollywood Album

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Escape to Paradise er indbegrebet af et konceptalbum. Manden bag konceptet, violinisten Daniel Hope, sætter således med albummet fokus på de komponister, der i 30erne og 40erne flygtede fra Hitlers Tyskland (og andre fascistiske, europæiske riger) og bosatte sig i Californien, hvor nogle af dem skrev musik til Hollywoodfilm. Det er komponister som Miklós Rózsa, Erich Wolfgang Korngold, Hanss Eisler, Eric Zeisl, Franz Waxman, Kurt Weill, Ennio Morricone med flere. Escape to Paradise er en samling af enkeltstående musikstykker eller suiter, som de pågældende komponister skrev. Men som altså kun i nogle tilfælde ramte det store lærred. Et af konceptalbummets højdepunkter er Korngolds suite – hans violinkoncert i D-dur, opus 35 fra 1945 – som endnu ikke er blevet anvendt af filmindustrien, men som ikke desto mindre er en smuk, smuk suite, forløst på smerteligt smuk vis af Daniel Hope og Royal Stockholm Philharmonic Orchestra. Et andet højdepunkt er uddraget fra Eislers Hollywooder Liederbuch: The Secret Mariage som forløses af Daniel Hope på violin og Sting på vokal.

****  /  Deutsche Grammophon/Universal Music  /  77 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share