Avishai Cohen’s Triveni: Dark Nights

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den israelsk/amerikanske jazztrompetist, Avishai Cohen, er en af vor tids mest interessante jazzmusikere. På eminent og kunstnerisk ekstravagant vis formår han helt generelt at koble vidt forskellige kulturer i sit udtryk og dermed skabe nyt, som nok kan genrebetegnes som modernistisk jazz, men som samtidig rummer elementer af andre traditioner, og som på fineste, innovative vis formår at bygge bro mellem jazzhistorien og jazzens absolutte nutid. Hans nye album, Dark Nights, (det syvende som leder) følger på sæt og vis tendensen fra de tidligere, men det er også anderledes: på mange måder nedtonet og dog krævende, på mange måder mere jazzet. Trompeten er denne gang meget dominerende, mens trommerne, spillet af Nasheet Waits, og kontrabassen, spillet af Omer Avital, er henvist til roller som malere af stemningsskabende horisontbilleder bag Avishai Cohens brobyggeri. Hovedparten af numrene på albummet har orkesterlederen selv skrevet. Men nok så væsentligt: hans numre matcher versioneringerne af eksempelvis Charles Mingus’ Goodbye Pork Pie Hat. Musikken – hans egen og andres – spilles med en afslappet og respektindgydende form for autoritet.

****  /  Anzic Records  /  53 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share