Pernille Rübner-Petersen: When I Was a Soldier

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Bemærk navnet! Hun er ikke en etableret kunster, men hun burde være det. For hun er en sangerinde, sangskriver og historiefortæller med en imponerende naturlig autoritet. Pernille Rübner-Petersen er stadig et stort set ubeskrevet blad i medierne, selv om hendes debutalbum fra 2009, The Book of the Mermaid, fortjent fik ros. Hun vil efter udgivelsen af When I Was a Soldier, det andet album, stadig være et næsten ubeskrevet blad, selv om hun også på dét holder et imponerende højt niveau. Sagen er den, at begge folk-rock-albums er ukonventionelle og alt andet end mainstream. Stilen og fortællingen på album nummer to er forbundet med den, hun lancerede på album nummer et. Men hvor The Book of the Mermaid handlede om H.C. Andersens Den Lille Havfrue, besvarer When I Was a Soldier spørgsmålet: Hvad nu hvis havfruen havde fortsat sit liv som menneske? Rübner-Petersens svar er ekstremt og grumt. De 11 sange om havfruens skæbne er delelementer i Rübner-Petersens større fortælling om havfruen og mennesket. Og dén fortælling er både dramatisk, gribende og grum. Nogle passager giver associationer til sange af Marianne Faithful og Tom Waits, men alle fremstår alligevel som helt og aldeles originale.

****  /   Gateway Music  /  42 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share