Noel McLoughlin: 20 Best Irish Songs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Noel McLoughlin er for Irland, hvad Cornelis Vreeswijk var for Sverige: den nationale visetraditions fornemmeste troubadour. Han har udgivet et hav af CD’er med næsten enslydende titler. Et hav af plader, hvorpå han synger sig igennem den irske kanon af sange. Og 20 Best Irish Songs er, som titlen antyder, ikke nogen undtagelse. I løbet af godt en time synger den irske troubadour sig igennem tyve internationalt kendte evergreens som Home Boys Home, The Wild Mountain Thyme, The Ferryman, Dirty Old Town og The Nightingale. Og han gør det ”naturligvis” så troværdigt, at man får det som om, man selv sidder på en pub i Limerick med en pint of Guiness og kigger ud over et kuperet grønt græstæppe af bakker med stendiger, alt imens man fortaber sig i musikkens nostalgi. 20 Best Irish Songs emmer af liv og nostalgisk tradition. Af historisk tyngde. Og netop troværdighed. Man efterlades således ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvorvidt Noel McLoughlin gør sig fortjent til sin status, som national skjald.

****  /  ARC Music  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share