Maria Pia de Vito, François Couturier, Anja Lechner, Michele Rabbia: Il Pergolese

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Il Pergolese er en respektindgydende smuk hyldest til den italienske komponist, Battista Pergolesi (1710-1736), som – trods sit tidlige dødsfald – var en markant figur på datidens napolitanske scene for kunst- og popmusik. Hans tekster er nu blevet oversat til napolitansk og hans arier skrevet om til mere nutidige sange (læs: narrative fortællinger) af den italienske sangerinde, Maria Pia de Vito. Sammen med den franske pianist, François Couturier, den tyske cellist, Anja Lechner, og den italienske percussionist, Michele Rabbia, forløser hun det opdaterede materiale på det, der er blevet en usædvanlig smuk CD. Musikken består af akustiske, næsten kammermusiske arrangementer, som momentvist åbner plads til jazzede improvisationer og til real-time electronics. Især dialogen mellem klaver og vokal og mellem cello og vokal er gribende. Og det – selvfølgelig takket være de udøvendes kundskaber – men også takket være Couturiers fintfølende sans for filmiske arrangementer. Il Pergolese er simpelthen et mesterværk.

******  /  ECM Records  /  59 min.  /  Også anmeldt i kulturtidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share