Johan Bylling Lang Organ Quintet: Up For Grabs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzsaxofonist, Johan Bylling Lang, har en såkaldt orgel-kvintet, som foruden kapelmesteren selv består af Kjeld Lauritsen på hammondorgel, Björn Ingelstam på trompet, Jesper Aagesen på guitar og Andreas Fryland på trommer. Det er med dén besætning, Johan Bylling Lang har indspillet Up For Grabs – et mere traditionelt jazzet end egentlig funky album, et forholdsvis traditionelt swingende jazzalbum, som desværre kun momentvist lader det funky hammondorgel indtage den dominerende position, som man jf. orkesterets navn måtte forvente. Man fornemmer, at kapelmesteren har et svagt punkt, når det gælder blæsere – hans egen sax og Ingelstams trompet – for det er de instrumenter, der dominerer lydbilledet. Af samme grund er det lige før, man med orkesterets navn kan tale om falsk varebetegnelse. Men lad nu dét være. Hovedproblemet er, at musikken ikke for alvor rykker, at den mangler nerve og kant. Albummets suverænt bedste nummer er den stilfærdige ballade, Doin’ My Thing, om end også dén domineres af blæserne. Doin’ My Thing har sjæl og forløses på en blød, swingende vis, som trods alt giver trang til genhør.

**  /  Eget selskab  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share