Gov’t Mule (featuring John Scofield): Sco-Mule

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I september 1999 slog guitaristen, John Scofield, og rock-jam-bandet par excellence, Gov’t Mule (i daglige tale: Mule) sig sammen for at videreudvikle genren – rock-jam. Man ville i 70erne have kaldt resultatet pigtråd. I 80erne ekspressiv fusion. I dag slet og ret rock-jam med tråde tilbage til Jimi Hendrix og Weather Report blandt andre. Udover egne numre jammer konstellationen sig igennem numre af James Brown, John Coltrane og Wayne Shorter. Med andre ord: Vi er ovre i nærheden af den mere pågående funk- og souljazz. Ovre i noget instrumentalt, hæsblæsende og øresynderrivende. Ovre i en levende live-optagelse, næsten to og en halv times brutal bissen, som i den grad sender støv op om ørerne på lytteren. Musikken er ikke forceret, men fattet og på mange måder formfuldendt – indenfor genren – men samtidig er den ikke på nogen måde mainstream, poleret eller pæn. Tværtimod. Den er teknisk på højt niveau og kunstnerisk helt og aldeles rå og brutal, blottet for enhver antydning af fine fornemmelser.

****  /  Provogue  /  154 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share