Vein feat. Dave Liebman: Jazz Talks

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Denne schweiziske jazztrio, som består af Michael Arbenz på klaver, Thomas Lähns på kontrabas og Florian Arbenz på trommer, er i den grad værd at bemærke. Trioen har i løbet af få år etableret sig som et pejlemærke på den moderne europæiske jazzscene. Og dét i kraft af egne evner og et næsten symbiotisk samspil, men også i kraft af nogle forrygende samarbejdsrelationer udadtil. Trioen inviterer således ofte en gæstemusiker ind i kredsen – i dette tilfælde den amerikanske saxofonist Dave Liebman. Og dén kombination – den europæiske trio og den amerikanske saxofonist – skaber altså virkelig noget usædvanligt, rent musisk. De fires undersøgende instrumentaljazz er kompleks, mange facetteret og dybt original. Ikke let tilgængelig. Men heller ikke avantgardistisk. På den ene side respekterer de fire helt åbenlyst traditionen. På den anden side er de seriøst ude på at undersøge mulighederne for at ekspandere udtrykket. Og dette sidste lykkes, i respekt for traditionen. Musikken er nysgerrig, farverig og energisk.

****  /  Unit Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share