Arild Andersen / Tommy Smith / Paolo Vinaccia: Mira

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske jazzbassist, Arild Andersen, er en af Nordens største. En rutineret og vidtfavnende musiker med sans, især, for jazzens mere sfæriske sider. Sammen med den skotske jazzsaxofonist, Tommy Smith, og den italienske jazztrommeslager, Paolo Vinaccia, krænger nordmanden på Mira jazzmusikkens energi ud i et repertoire, der både består af sjælfulde ballader og af frit svævende klangflader. Materialet, der for størstedelens vedkommende er nyskrevet af Arild Andersen, er – uanset afart – nøgent, barberet ned til det helt enkle. Og da det samtidig bliver forløst virtuost, med sans for både det muskuløse og det skrøbelige, bliver resultatet intet mindre end smukt. Mira er inderlig og dragende smuk musik. Kontrabassen, tenorsaxofonen og trommerne er således et eminent match i det lettere melankolske univers, som eksempelvis i et sfærisk nummer som Reparate dukker op af disen. Det nummer er et af det fremragende albums absolut bedste. På et tåget tæppe af electronics dukker først bassen, siden saxofonen og trommerne op. Og en drøm af et nummer materialiserer sig.

*****  /  ECM Records  /  63 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share