Mindi Abair: Wild Heart

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Amerikanske Mindi Abair er på saxofon, hvad (tørlagte) Amy Winehouse var på vokal: en heftig, energisk og pågående musiker med sans for det at mikse jazz, poprock, R&B, Motown, soul og funk. Lyt til numre som Wild Heart, Kick Ass og Amazing Game, og du vil høre Mindi Abairs blod fosse igennem årene. At hun for albummet, Wild Heart, er nomineret til en amerikansk Grammy for ”Best Contemporary Instrumental Album” er forståeligt, for albummet er indbegrebet af pondus. Her er ingen melankoli, ingen offermentalitet, ingen tilbageholdenhed. Tvært imod. Wild Heart er en perlerække af små vulkanudbrud, elleve numre hvorpå Mindi Abair omgås sin saxofonen, som Clarence Clemons’ gjorde, da han var en del af Bruce Springsteens E Street Band. Alle Mindi Abairs udbrud er bemærkelsesværdige, men det skal også pointeres, at hendes force knytter sig til saxofonen. Hun afholder sig nemlig ikke fra også at synge, men forcen er helt klart knyttet til det instrumentale. Selv om en vokalbaseret ballade som I’ll Be Your Home er superb.

****  /  Concord Music  /  49 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share