Travelling Tribes: Artificial Moonlights

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Artificial Moonlight er et eklektisk, psykedelisk og meget usædvanligt album, hvis musik er bygget op omkring det indonesiske slagtøjsinstrument, gamelanen. Musikken emmer af dén grund lidt af traditionel musik fra Java og Bali, men da den her er 1) original og 2) bearbejdet elektronisk af en flok danskere, er det første man bemærker bare, at den er eklektisk, psykedelisk og usædvanlig. Nok rytmisk og (til tider) konkret og let tilgængelig, men også usædvanlig. Der er ikke tale om traditionel musik eller om ”verdensmusik”. Snarere er der tale om ”spacey music” – om vokale og instrumentale ”soundscapes”, der giver associationer til musik à la den, man i 80erne kunne høre fra den britiske popgruppe, Echo & The Bunnymen og i 70erne fra ligeledes britiske The Doors. Musikken er fængende, godt produceret, skramlet. Original. Og alligevel lidt for kontrolleret – selv om Lil Lacy, Emil Jensen, Anders Filipsen, Victor Dybbroe, Olga Witte, Mathias Holm og Jonas Kristiansen gør deres for at bøje vante forestillinger om, hvordan musik skal lyde.

***  /  ILK Music  /  35 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share