Stefan Pasborg: The Firebirds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazztrommeslager, Stefan Pasborg, har ved flere lejligheder fortalt om et af barn- og ungdommens skismaer: Selv var han optaget af Elvis Presley, The Police og en vifte af navne indenfor Heavy Metal; hans mor og stedfar var til gengæld optaget af klassisk balletmusik af komponister som Igor Stravinskij, Pjotr Tjajkovskij og Aram Khatjaturjan. (Moderen og stedfaderen var balletdansere). Præferencerne passede naturligvis dårligt sammen. For den voksne Stefan Pasborg, er de to oprindelige kilder – og jazzen – imidlertid helt ubesværet flydt sammen: Meget sigende er hans nyeste album, The Firebirds, nemlig moderne triojazz, inspireret af Stravinskij (især), men tilført et pågående element, som kendes fra den hårde rock. Med sig i det ekspressivt vidtfavnende ridt har Stefan Pasborg Anders Filipsen på keys og Anders Banke på tenorsax og klarinet. Og det, de tre tilsammen skaber, er – havde jeg nær sagt – en intellektuel pendant til det, Stefan Pasborg laver med Ibrahim Electric. The Firebirds er fængende, fascinerende flot, pågående musik; drama; fortællinger af næsten filmisk karakter; som skabt til et nyt epos af David Lynch.

****  /  ILK Music  /  42 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share