Alain Apaloos’s ApiPipo with Kurt Rosenwinkel: Nunya

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Guitaristen og sangeren, Alain Apaloo, er fra Togo, men han har igennem flere år haft Danmark som sin base. Alligevel har den uhyre talentfulde musiker holdt fast i sine rødder og med afsæt i den vestafrikanske musiktradition videreudviklet denne og skabt sit eget moderne miks af ”afro-acid-jazz-blues-funk-pop”. Det er musik, som helt åbenlyst er vestafrikansk, men også musik som har et groovy fundament, avancerede harmonier og en meget personlig melodik, og som emmer af den inspiration, som fusionsjazz, acidjazz og for eksempel fransk pop og amerikansk funk har givet Apaloo. Musikken er naivistisk, positivistisk og catchy, men den er samtidig fremført med en teknisk snilde og kunstnerisk spændvidde, som vidner om lydhørhed og musikalitet. Musikken fremstår let og luftig, positiv og glædesfyldt, og dét skyldes blandt andet samspillets karakter. Apaloo har etableret et eminent og tilsyneladende helt ubesværet samspil med forskellige konstellationer, som tæller Mariane Bitran, Simon Spang-Hanssen, Morten Ankarfeldt, Gorm Bülow Karrebæk, Rasmus Lund, Ayi Solomon, Sahra da Silva, Katrina Petersen og den internationalt anerkendte amerikanske guitarist, Kurt Rosenwinkel.

****  /  Gateway Music  /  57 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share