Anders Jormin / Lena Willemark / Karin Nakagawa: Trees of Light

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den svenske jazzmusiker, Anders Jormin, blev først internationalt kendt og anerkendt som bassist i Charles Lloyds gruppe. Siden spillede han med et hav af store navne – som f.eks. Tomasz Stanko, Elvin Jones, Lee Konitz, Paul Motian, Joe Henderson, Norma Winstone, Dino Saluzzi, Marilyn Crispell og Kenny Wheeler. Han har udgivet en lind strøm af plader – i eget navn og som sideman – og så er han i stigende grad begyndt at udforske musikkens muligheder. Han er begyndt at inkludere klassisk musik og folkemusik i sin egen jazzmusik og begyndt at åbne sig overfor impulser fra meget fremmedartede genrer og kulturer. Således også på dette, hans nye album, Trees of Light. Albummet er blevet til i et tæt samarbejde med japanske Karin Nakagawa, der spiller den distinkte, 25 strengede koto, og svenske Lena Willemark, der både synger på Älvdal-dialekt og spiller violin og bratsch. Resultatet af de tres samarbejde er blevet meget usædvanligt. Musikken bærer sine steder præg af den nordiske jazz’ tone, sine steder præg af den klassiske, japanske tradition. Musikken har iboende elementer af improvisation, men også klart definerede forløb, hvori sangene indgår som budbringere. Og i alle tilfælde tolv dybt fascinerende og meget anderledes sange og musikstykker.

****  /  ECM Records  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share