Marta Gómez: Contigo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Undertitlen til Marta Gómez’ kompilation er med god grund bredt formuleret: Songs with Latin American Soul. Opsamlingsalbummet består nemlig ikke af musik tilhørende én genre, men tager lytteren med på en større tur rundt i forskellige latinamerikanske subgenrer: argentinsk zamba, chilensk cueuca, boliviansk carnavalito, peruansk festejo og colombiansk cumbia og bambuco m.m. Albummet er – netop fordi det er på rundtur i de mange forskellige subgenrer – måske nok irriterende for den trænede lytter, men det er til gengæld et godt udgangspunkt for den nye lytter, der måtte have lyst til at lytte sig ind på den latinamerikanske musik. Men… albummet er først og fremmest lytteværdigt, fordi colombianske Marta Gómez er så fremragende en sangerinde. Marta Gómez kaldes ”kvinden der smiler, når hun synger.” Og dét smil fornemmer man – uanset om hun begiver sig ud i melankolske ballader eller festlige dansenumre. Smilet forekommer ægte, livsbekræftende – som musikken. Hendes stemme har en glød og klang, der er uafrysteligt smuk. Enkelte af numrene på kompilationen stikker ud som særligt smukke: Det er numre som Almita Mía, Contigo og Rio, der alle har en helt enestående magnetisk kraft i sig.

****  /  ARC Music  /  60 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share