Rafal Sarnecki: Cat’s Dream

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Han er guitarist, født og vokset op i Warszawa, men nu bor han i New York, hvor han igennem de sidste år har været en integreret del af Brooklyns sprudlende jazzscene. Som sin instrumentale storebror, Kurt Rosenwinkel, rækker hans kompositioner og guitarspil hinsides bebop og post-bop. Der er en åbenhed i hans kompositioner, noget virkelig anderledes åbent, som giver indtryk af, at han formår at smelte polsk post-bop, kontinentaleuropæisk avantgarde og moderne amerikansk østkyst-melodik sammen – i ét tilfælde endog også med en snert af latinjazz. I den forstand venter der lytteren noget meget originalt hos Sarnecki. (Mere end hos Rosenwinkel). De otte numre på Cat’s Dream er alle skrevet til dén sekstet, der optræder på albummet, og de er alle komplekse og udfordrende. Ikke bare for musikerne, men også for lytteren – som følge af deres strukturer. Men sekstetten går til numrene med stort gå-på-mod og formår at løsne deres indbyggede, gordiske knuder – selv om musikken altså ikke er straight forward.

***  /   Brooklyn Jazz Underground Records  /  65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share