Manu Katché: Live in Concert

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Han stammer fra Elfenbenskysten, rejste der fra til Frankrig og siden USA. I dag er han en verdensmand – som menneske og musiker. Som trommeslager fik han sit gennembrud på Peter Grabriels album, So, siden markerede han sig som trommeslager på Stings to album, Nothing Like The Sun og The Soul Cages og som sideman for en helt uhyrligt lang række store pop-, rock- og jazznavne. I dag er han – først og fremmest – kendt for sin egne jazzalbum, hvoraf fem er udkommet på legendariske ECM i perioden fra 2005 til 2012. Med dette nye album noterer man sig imidlertid, at han er gået over til konkurrenten, ACT. Live in Concert er – som titlen antyder – et livealbum, der i dén grad viser, at den afrikanske verdensmand er levende og vital, som komponist, kapelmester og trommeslager. Med sig på albummet har han den sammentømrede kvartet, som foruden trommeslageren selv består af italienske Luca Aquino på trompet, britiske Jim Watson på klaver og norske Tore Brunborg på saxofon og synth bas. De fire spiller en uhyre tilbageholdt, men samtidig vitalt vibrerende form for moderne jazz, som i enhver forstand fremstår besnærende, forførende, levende. Live in Concert er et meget fint, vellykket, sammenhængende instrumentaljazzalbum.

****  /  ACT Music  /  66 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share