Tore Brunborg: Slow Snow

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Musikken på Slow Snow er indbegrebet af det, man kalder moderne jazz med et nordisk, melankolsk islæt. Og saxofonisten og pianisten, Tore Brunborg, er det, man kalder en etableret og dog lettere skjult stjerne på den norske jazzhimmel. Han er midt i 50’erne, har medvirket som sidemen i en række bemærkelsesværdige konstellationer og på en række ditto indspilninger, men Slow Snow er hans første internationale udgivelse i eget navn, med eget materiale. Men godt, at hans kvaliteter – også som kapelmester – endelig kommer frem, internationalt. For her er der kalorier at komme efter! Med sig på albummet har han et stærkt team – guitaristen Eivind Aarset, bassisten Steinar Raknes og trommeslageren Per Oddvar Johansen – og sammen med dem skaber Brunborg et fascinerende univers, der klart tilkendegiver, at han er i gæld til Jan Garbarek og mange af de andre norske jazzmusikere og –ensembler, der i de seneste årtier har gjort Norge til en stormagt på den internationale jazzscene. Musikken er delvist akustisk, delvist elektronisk og undersøger så at sige landskabet mellem det intimt melodiske og det lettere frie. Musikken rummer mange teksturer, men er i bund og grund lyrisk, varm og fuld af sjæl. Og det gør aflytningen til en udsøgt fornøjelse.

****  /  ACT Music  /  48 min. 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share