Gudrid Hansdottir: Taking Ship

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den færøske singer-songwriter, Gudrid Hansdottir, er en af den slags musikere, der – såfremt hun befinder sig på det rigtige sted, det rigtige tidspunkt, i selskab med de rigtige mennesker – har det, der skal til for at blive et verdensnavn! Nok er hun fra en lille ø-samfund, nok er hun (en af flere færøske) singer-songwriter(e), nok er hendes musik et miks af let tilgængelig pop og folk, men den rummer en helt særegen nordisk tone, en helt særegen autenticitet og troværdighed, som gør den helt ekstraordinært dragende. EPen (eller er det en CD?), Taking Ship (på kun 23 min.), er ganske enkelt eminent godt skruet sammen. Den giver associationer til britisk folkpop, som man kunne høre for årtier siden, men samtidig er den helt sin egen – moderne og frisk. Og dét selv om alle teksterne er skrevet af den tyske digter, Heinrich Heine, som døde i 1856. Måske er det kombinationen af Heines tekstuelle tyngde og Hansdottirs musikalske lethed, der gør Taking Ship så vedkommende og uomgængelig. EPen/CDen er simpelthen fremragende!

*****  /  Beste Unterhaltung  /  23 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share