Romain Collin: Press Enter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jazzpianisten, Romain Collin, er franskmand, bosiddende i USA, men han forekommer mig at være inspireret af den svenske jazzpianist, Esbjörn Svensson. Collins musik har samme pågående melodik og dynamik, som den afdøde svenskers. Hans musik er mættet af stemning, den er billedskabende, tryllebindende og kraftfuld. Og dét – som i Svenssons tilfælde – til trods for, at den bare skabes af en ”simpel” trio. Collins trio er imidlertid – som Svenssons – uhyre velspillede og veltrimmet. Den består foruden kapelmesteren selv af bassisten, Luques Curtis, og trommeslageren, Kendrick Scott. På enkelte af ACT-debutens numre, har Collin hentet yderligere forstærkning i form af percussion, guitar, cello og vokal. Men man oplever ikke desto mindre hans Press Enter som et trioalbum og vel at mærke et af de absolutte bedre. Musikken er raffineret og dog kantet. Ikke pæn, men sært insisterende og alligevel rundet af den klassiske skoling, som Collin byder ind med. Derfor er albummet så absolut en lise at lytte til. Det er mange facetteret og helt enkelt: fascinerende.

****  /  ACT Music  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share