Oded Lev-Ari: Threading

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Måske er han mest kendt som komponist, arrangør og producer, men amerikansk/israelske Oded Lev-Ari er også en eminent pianist og kapelmester. Det kan man forvisse sig om ved at lytte til dette nye album fra mandens side. (Han har ikke overraskende også komponeret, arrangeret og produceret albummet selv!) Threading åbner med en stilfærdig, næsten filmisk ballade, bevæger sig over i noget mere konventionelt post-bop og tilbage til noget filmisk, vokalt og næsten evigt grønt. I det hele taget er der, med strygerne om bord i arrangementerne noget næsten filmisk formidlende over flere af numrene på Threading, som både er et smukt og melodisk, sensibelt og lyrisk album med strejf af klassisk kammermusik og –jazz. Threading er ikke på nogen måde kedeligt – hvilket soundtracks kan blive, idet de ofte er så markant forbundet til levende billeder – men tværtimod meget personligt, cool og næsten højstemt. I enkelte numre aner man endog tråde tilbage til den jødiske musiktradition. Men ellers er det cool musik i grænselandet mellem det filmiske, det klassiske og det jazzede.

****  /  Anzic Records  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share