Marius Ziska: Home/Heim

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Marius Ziska er nok en konkret person, men i dette tilfælde også et orkester. (Navnesammenfaldet er ikke tilfældigt, men den sproglige opfindsomhed måske nok begrænset!) Pop-rock-orkesteret (og frontfiguren, som er en sand storyteller) har udgivet tre album, men dette fjerde, Home/Heim, kan blive dét, der baner vej for både personens og orkesterets internationale gennembrud. For selv om halvdelen af Home/Heims beskedne otte numre synges på færøsk/islandsk (resten på engelsk), er albummets sound i dén grad international. Vel genkender man den nordatlantiske melankoli i såvel sang som musik, men samtidig er der så absolut en international dimension over alle otte numre, en storladenhed og noget bredt tilgængeligt – midt i den lokalt funderede nostalgi, som albummets titel, coverfoto og storylines emmer af. Denne anmelder kommer under aflytningen uvilkårlig til at tænke på danske Michael Møller, som tilsvarende formår at skabe musik med en på én gang særegen dansk og dog international dimension over sig. Marius Ziska er – som Michael Møller – i stand til med sine tematiske fortællinger og sin mørke, meget formfuldendte pop-rock at knytte kontakt mellem egen begavelse og lytteren. Og dét er prisværdigt.

****  /  Tutl  /  36 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share