Kenneth Knudsen: 3 Hats, 1 Cap and 2 Shoes That Were Not Fellows & Anima

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Dette er en højst usædvanlig, historisk og – i hvert fald – bemærkelsesværdig box-udgivelse. Dels rummer boxen (som i sig selv er beskeden) et nyt album af Kenneth Knudsen, 3 Hats, 1 Cap and 2 Shoes That Were Not Fellows, dels rummer den en genudgivelse af de fire gamle album (fra perioden 1979-1985), som Kenneth Knudsen indspillede med sin Stanislav Grof-inspirerede gruppe, Anima. Mest kendt fra Anima-perioden er det melodiske nummer, Strip Tease, som – modsat mange af de andre, mere sfæriske drømmende og/eller eksperimenterende numre – var (og stadig er) et let tilgængeligt, optimistisk og glædesfyldt nummer. Alle 167 box-minutter har umiskendeligt Kenneth Knudsens signatur på klaver/synthesizer. Vel er han oprindeligt jazzpianist, men synthesizeren er helt ubetinget “landskabsarkitektens” primære instrument. Den ofte psykedeliske musik, han med afsæt i synthesizeren skabte – og stadig skaber – er kompleks og kompromisløs, forbundet med jazzen, men helt åbenlyst også inspireret af den mere symfonisk neoprogressive rock, som vandt frem i 70erne bl.a. takket være Pink Floyd og Marillion. Det nye album (eller er det en EP?) tilføjer dog ikke væsentlig nyt til det eksisterende klangbillede.

****  /   Stunt Records  /  167 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share