Katrine Krog Russo: Sange tæt på

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Katrine Krog Russo pladedebuterer med en række sange, der musisk kan rubriceres et sted mellem vokaljazz og singer-songwriting. Et af debutpladens numre, Mørkets Sang, er skrevet af Benny Andersen. Med to undtagelser er resten skrevet af Katrine Krog Russo selv i samarbejde med manden, Paolo Russo, som i øvrigt også spiller bandoneon m.m.m. på pladen. Men netop Benny Andersens fingeraftryk indikerer, hvor i det musiske univers, Katrine Krog Russos sange indplacerer sig: i umiddelbar forlængelse af Benny Andersens klaver- og vokal-univers – dog uden Benny Andersens spidsfindige glimt i øjet. Katrine Krog Russo formidler fortællinger, med et mere udtalt element af alvor i øjet. Og dén alvor understøttes især af et back up af en vemodig bandoneon, ciselerende blæsere (som også håndteres af Paolo Russo) og et – trods alt – lettere legende klaver. Alvoren giver landskabet en anden farve, end den vi kender fra Benny Andersen, og alligevel er forbindelsen til ham evident. Katrine Krog Russos pladedebut giver dog god grund til at stoppe op og lytte til netop hendes særegne klang og farve.

***  /  Zina Zinetti Music  /  56 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share