Oh Land live på Trailerpark Festival, Royal Stage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Selv om der egentlig ikke excelleres i ekstranumre på Trailerpark Festivalen, og selv om Oh Land egentlig ikke forlod scenen, før hun uigenkaldeligt gjorde det, var der alligevel ingen tvivl om, at hendes to største hits var high-light-koncertens ”ekstranumre”. De to numre var forfriskende eksalterede udgaver af White Nights og Sun of a Gun, som det begejstrede publikum sang med på.

Men selv om det var med de numre, koncerten kulminerede, og Nanna Øland aka Oh Land satte punktum, var det i denne anmelders optik ikke dem, der var koncertens bedste. Bedst var aftenens udgave af Wolf & I – et forrygende flot nummer med et fedt beat, et miks af electronica og Oh Lands vanligt klare vokal i nogle komplekse fraseringer. Netop dét nummer rummer – og rummede på scenen – en større fortælling, både indholds- og formmæssigt – og dét uanfægtet af, at det grundlæggende ikke har samme hitpotentiale som ”ekstranumrene”. Nummeret er efter min mening Oh Lands allerbedste.

Så heldigvis tog hun det og flere af de andre numre fra det næsten nye album, Earth Sick, under behandling på Trailerpark.

En anden særlig ting ved aftenens performance var, at den foregik i pink. Selv bar Oh Land en kort kjole med store pink sløjfer ned ad bryst og mave. Hendes musikere var alle ”uniformerede” i lyse bukser og sweatshirts med pink spots og i øvrigt pink sko. Hertil kom, at mikrofonstativer og instrumenter var pink, så i den forstand var sceneudtrykket eller ”temaet” en helstøbt ironisk kliché, som var alt andet end højtidelig. Og dét matchede Oh Lands sceneoptræden, der vanen tro bar præg af løssluppen livsglæde, hop på stedet og dans.

Var man nu fra naturens side kun udstyret med synssans (ikke høresans), ville man som publikum kunne foranlediges til at tænke det værste! Men… Oh Land er ikke bare en lyserød lykkepille eller dygtig performer på scenen. Hun er også en eminent komponist, musiker og sanger, der tilsyneladende ubesværet boltrer sig på en scene, omgivet af instrumenter, lys og lyd. Hun elsker helt åbenlyst at performe, og hun mestrer det med det, der ligner ægthed og autenticitet. Derfor udviklede hendes koncert på Trailerpark lørdag aften sig også til en af de mest gennemførte på festivalen. Hun havde sit materiale og sit publikum i sin hule hånd, og hun sparede ikke sig selv. Godt gået.

*****  /  Koncert også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share